Oprez pri kupovini karata za OI

U zajedničkom saopštenju apeluje se na oprez prilikom kupovine i ukazuje na niz sajtova, preko kojih nije bezbedno kupovati ulaznice.

Jedini siguran način da se karte za OI kupe bezbedno jeste preko zvaničnog vebsajta Igara u Londonu, www.london2012.com.

Na "crnoj" listi sajtova nalaze se: www.euroteam.net, www.tixnet.com, www.olympicticket.info, www.euroteam.info, www.euroteamtickets.com, www.2012tickets.org, www.londonsummergames.net, www.londonsummergames.org, www.euroteam.travel i www.worldticketservice.net.

Ukoliko su karte kupljene preko ovih internet stranica, potrebno odmah stupiti u konakt sa firmom od koje je prvobitno pokušano da se kupi karta i skrene pažnju provajderu, koji je izvršio uslugu uplate.

Pretpostavlja se da ima oštećenih građani iz zemalja širom Evrope, SAD, Kanade, Australije i Kine.

Britanska policija do sada je identifikovala oko 50 prevarenih, ali bi bilo korisno da im se obrati svako ko je eventualno pokušao da kupi karte za Olimpijske igre preko gore navedenih sajtova.

Naknadno su izdata i upozorenja za sledeće vebsajtove: www.eurosportstickets.com, www.jetsetsport.info, www.globalticketmarket.com, www.globalticketmarket.ru, www.sportticketexćange.com, www.shortlettingslondon.co.uk i www.cityoflondonlettings.co.uk.

Obaveštenje je poslato u cilju sprečavanja prevare u vezi sa prodajom karata za letnje Olimpijske i paraolimpijske igre u Londonu, kao i drugim uslugama koje su nude preko interneta vezano za ovaj sportski događaj, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pogledajte još