O odluci Ustavnog suda prvo Skupština Srbije

NOVI SAD, 11. jula 2012. (Beta) - Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je u sredu, povodom odluke Ustavnog suda da ospori pojedine odredbe Zakona o utvrdjivanju nadležnosti Vojvodine, da je prva koja o tome dalje odlučuje Skupština Srbije.

"Očekujem da odluka suda bude najpre objavljena u Službenom glasniku, a nakon toga prva na redu da postupi jeste Skupština Srbije koja je i donela Zakon o utvrdjivanju nadležnosti", rekao je Pastor na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Dodao je da, ako Ustavni sud bude doneo sličnu odluku i u postupku po pitanju ustavnosti Statuta Vojvodine, opet Skupština Srbije o tome prva mora da se opredeli, jer je ona na predlog Pokrajine potvrdila Statut Vojvodine.

"Sa radoznalošću čekam da pročitam odluku Ustavnog suda, a nakon toga ćemo tražiti nova rešenja u okviru ustavnog okvira, zasnovanih na zakonu", rekao je Pastor i dodao da sada nema govora o ponavljanju pokrajinskih izbora.

Precizirao je da je za njega odluka Ustavnog suda nešto što se mora poštovati, ali da u ovom trenutku ne želi da spekuliše, jer je odluka objavljena samo na sajtu suda i ne postoji u zvaničnoj formi u Službenom glasniku.

Pogledajte još