Tole predsednik još četri godine!

Sednici skupštine FSS u Staroj Pazovi prisustvovala su 62 kandidata od ukupno 77. Svi prisutni su glasali "za", a nije bilo glasova protiv niti suzdržanih da Karadžić dobije novi četvorogodišnji mandat. Na izborima je bio jedini kandidat.

Karadžić je novinarima odmah rekao da će tražiti promene u Zajednici prvoligaša i zapretio je da će FSS vratiti domaće takmičenje pod svoje okrilje ako se one ne dese.

Predsednik FSS tražio je da Zajednica promeni svoj statut, tako da u njenoj skupštini mogu da sede samo predsednici i generalni sekretari.

"Oni moraju preduzeti odogovrnost i treba da svake nedelje u iznajmljenom terminu na televiziju iznose svoje mišljenje oko događaja na terenu u prošlom kolu. To je njihova obaveza i zahtevam da se ta odluka donese do početka prvenstva"
, rekao je Karadžić.

Popularni "Tole" je rekao i da bi sudijska organizacija trebalo da se više otvori ka javnosti.

"Suđenje je 100 odsto autonomno... Sudijska organizacija je zatvorena i netransparentna, tako da i oni treba da se pojavljuju na televiziji svake nedelje i analiziraju prethodno kolo"
, rekao je Karadžić.

Predsednik FSS kazao je i da bi rad sa mlađim kategorijama trebalo da drugačije radi, navodeći primer da se za jednog igrača interesuju tri starosne selekcije Srbije.

Karadžić je ocenio i da je realnije očekivati plasman na Evropsko prvenstvo, pošto će na njemu učestvovati 24 reprezentacije, ali da bi voleo i da se tim plasira na Svetsko u Brazilu.

"U ovom trenmutku bih bio zadovoljan da odemo na jedno od dva naredna velika takmičenja, a realnije je da to bude Evropsko, jer će na sledećem EP učestvovati 24 reprezentacije i to govori da će to biti lakši put, a Srbija to ne bi smela da propusti"
, rekao je Karadžić.

Zoran Laković je ponovo izabran za generalnog sekretara. Skupština je izabrala i deo Izvršnog odbora, dok će se drugi deo izabrati na sledećoj sednici.

"Izabrali smo 13 članova, a posle reformi ćemo izabrati još pet-šest članova"
, rekao je Karadžić.

Predsednik FSS kazao je i da mašta o izgradnji velikog nacionalnog stadiona.

"(Predsednik UEFA Mišel) Platini je rekao da će se Evropsko prvenstvo 2020. možda igrati u 10-12 zemalja. Ako se to desi, Beograd će sigurno biti kandidat za odigravanje dve-tri utakmice. Za sada još nemamo uslove, ali nadam se da ćemo ih steći"
, rekao je Karadžić.

Gosti na skupštini bili su predstavnici FIFA i UEFA, kao i selector rukometaša Veselin Vuković, za koga je Karadžić rekao da treba da bude "primer svima" kako treba da se radi.

Beta

Pogledajte još