Sasvim neobičan Finčer

Film "Neobičan slučaj Bendžamina Batona" (The Curious Case of Benjamin Button) , s kojim se jedan od naših omiljenih reditelja Dejvid Finčer ("Sedam", "Borilački klub", "Zodijak") vraća pred žirije za najveće filmske nagrade, nastao je po kratkoj priči F. Skota Ficdžeralda iz 1921. godine.

Bendžamin Baton je čovek koji se rodio sa osamdesetak godina i "stari" unazad. Film prati njegovu priču smeštenu u Nju Orleans od kraja Prvog svetskog rata, kroz 20. vek i njegov neobičan život. Naslovna uloga pripala je Bredu Pitu, a pored njega tu su i Kejt Blančet i Džulija Ormond.

Finčerovo najnovije ostvarenje već je osvojilo publiku i kritiku, koja ga naziva "fantastičnom i bogatom pričom sa sjajno ostvarenim ulogama". 

Bendžamin Baton u domaće bioskope stiže 5. februara, a do tada pogledajte nekoliko zanimljivih klipova sa razgovora sa ekipom filma.

Najpre, Bendžaminova usvojiteljka Kvini (Taraži P. Henson) objašnjava šta znači biti "drugačije dete".

 

Zatim, Kejt Blančet govori o svojoj ulozi Dejzi - ljubavi Bendžamina Batona.

 

O kostimima za Dejzi govori dizajnerka Džeklin Vest.

 

Film "Neobična sudbina Bendžamina Batona" do sada je osvojio 5 nominacija za nagradu Zlatni globus: za najbolju režiju (Dejvid Finčer), za najboji film u kategoriji drame, najbolju mušku ulogu (Bred Pit), za najbolji scenario (Erik Rot i Robin Svikord) i za najbolju muziku (Aleksandre Desplat).

Pogledajte još