Krvava proslava navijača Palmeirasa

Zvaničnici su potvrdili da je hicima iz vatrenog oružja pogođeno devet osoba, od kojih je osam umrlo u Osasku, predgrađu ogromnog Sao Paula, pete najnaseljenije svetske metropole.

Policija istražuje ko su napadači i da li su ubistva povezana sa proslavom navijača Palmeirasa, koji je revanšu finala brazilskog kupa igrao nerešeno sa Kuritibom (1:9) i ukupnim rezultatom 3:1 osvojio prvi veliki trofej nakon trijumfa u južnoameričkom Kupu Libertadores 1999.

Palmeiras, kojeg vodi bivši brazilski selektor Luis Felipe Skolari, osmostruki je državni prvak i dvostruki osvajač nacionalnog kupa.

Do pucnjave je došlo u oblasti poznatoj kao veliko tržište droge. Zvanična statistika pokazuje da je u Osasku, gde živi 680.000 ljudi, prosečna stopa ubistava 11 mesečno.

Vojna policija, međutim, tvrdi da su napadači iskoristili gužvu sa vatrometom i petardama i da ubistva nemaju veze sa proslavom navijača Palmeirasa, kako se prvobitno mislilo.
"Niko od žrtava nije nosio dresove Palmeirasa, a ni rođaci ubijenih nisu napravili vezu sa navijačkom proslavom", rekao je portparol vojne policije.

(Tanjug)

Pogledajte još