Mladić pao sa 13 metara visine na Kalemegdanu

Mladić star oko 28. godina je oko 2.40 sati pao sa velike visine kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu, u čijoj se neposrednoj blizini održavala kulturna manifestacija "Belef na Kališu".

Zadobio je povrede kičme i grudnog koša, ali mu je pritisak bio dobar i nije gubio svest. Mladić je prevezen u Urgentni centar.

Prema rečima Macure, prošlu noć obeležile su brojne tuče. Registrovano je 14 intervencija i nije bilo transporta u dežurne medicinske ustanove već su lica sa lakšim povredama zbrinuta na licu mesta, izuzev u nekoliko saobraćajnih udesa, čiji su akteri zbog zadobijenih povreda preveženi u Urgentni centar.

Sinoć u 21.21 sat u ulici Pere Segedinca na Novom Beogradu povređen je pešak, 33.godišnja žena koja je zadobila povrede glave i vrata i kuka, i dečak od tri godine koji je takođe zadobio povrede glave i imao razderotinu na ustima pa su oni prevezeni u Urgentni centar.

Pet minuta posle ponoći na uglu ulica Jurija Gagarina i Dušana Vukasovića na Novom Beogradu tri dvadesetjednogodišnja mladića su povređena, zadobili su kontuzije glava i prebačeni u dežurnu medicinsku ustanovu.

U 00.37 sati u ulici Vojislava Ilića muškarac od 45 godina zadobio je ozbiljnije povrede prilikom prelaska ulice. Pešak je bio u pijan i u saobraćajnoj nesreći zadobio je razderotine kuka i potres mozga i izgubio je svest. Prevezen je u Urgentni centar.

Pola sata posle ponoći u saobraćajnoj nesreći povređena su dva lica vozač i suvozač od 27 i 26 godina i zbog lakših povreda prebačeni su u Urgentnih centar. Tokom proteklih 24 sata bilo je 251 intervencija od kojih 75 na javnom mestu, a lekarima su se najčešće javljali astmatičari, srčani i psihijatrijski bolesnici i osobe sa hipertenzijom, navela je Macura.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još