Prosinečki: Gol u gostima mnogo bi značio

Crveno-beli se u četvrtak od 17 sati sastaju sa Naftanom u Vitebsku, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Belorusi imaju kvalitet, ali mislim da smo mi bolji tim. Dobro smo proučili njihovu igru, videli dosta materijala, tako spremni putujemo na utakmicu. Igrači su odlično radili tokom priprema i svi su fizički potpuno spremni, tako da jedva čekamo da meč počne", izjavio je Prosinečki na konferenciji za medije.

On smatra da Naftan ipak ima ulogu favorita, prvenstveno zbog toga što je domaćin i što je već u takmičarskom ritmu tokom nacionalnog prvenstva.

"Bez obzira na sve, očekujem dobar rezultat u gostima za mirniji revanš u Beogradu. Ako postignemo gol na strani, rešićemo mnogo toga. Međutim, ne treba očekivati da Crvena zvezda već u Vitebsku pokaže najbolje lice, jer smo tek izašli iz priprema. To, svakako, ne znači da se ne nadam pobedi, jer verujem da imam kvalitetnu ekipu, sposobnu da trijumfuje u četvrtak", rekao je Prosinečki.

Trener crveno-belih dodao je da će posle današnjeg treninga biti poznato da li povređeni Luka Milivojević može da igra na predstojećoj utakmici.

"Njegova povreda nije ozbiljna, ali još ništa sa sigurnošću ne može da se kaže. Nadam se da će biti spreman, dobro je radio u Sloveniji i na Zlatiboru i u dobroj je formi. Medicinski tim učiniće sve da ga osposobi do početka utakmice", naveo je Prosinečki, dodajući da sigurno ne očekuje lak posao u Vitebsku.

"Naftan je dobra ekipa, imaju visoke igrače i najveća opasnost preti nam iz prekida. Trenutno ne stoje dobro u prvenstvu i sigurno je da žele dobar rezultat u evropskim kvalifikacijama. Međutim, smatram da smo mi ipak kvalitetniji i verujem da ćemo se u Beograd vratiti sa povoljnim rezultatom",
poručio je Prosinečki. Ekipa Crvene zvezde otputovaće u Belorusiju u sredu ujutro.

(Tanjug)

Pogledajte još