Napredak u istrazi ubistva supužnika Jevtić

UROSSEVAC, 23. jula 2012. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je u ponedeljak u selu Talinovac kod Ureševca da istraga ubistva supružnika Jevtić napreduje i ocenio da je najmanje verovatno da je motiv tog ubistva bila njihova etnička pripadnost.

"U istragu ubistva Jevtića uključen je i Euleks, o detaljima istrage ne mogu da govorim, ali 'kad tad' će se znati koji je počinilac tog gnusnog zločina, koji je faktički bio egzekucija. Taj zločinac mora da bude izveden pred lice pravde", kazao je Redžepi novinarima u tom uroševačkom selu.

Prema njegovim rečima, i za porodicu i za gradjane i sve druge biće lakše ako se što pre ustanovi ko je počinialc tog zločina.

Redžepi je kazao da ne može da kaže da li su supružnike ubili Albanci ili Srbi, ali je naveo da "etnički motiv nije snažan u ovom slučaju".

Povratnik Branislav Milenković kazao je za agenciju Beta da će povratnici napustiti Kosovo ukoliko se u selu ne otvori policijska podstanica i ne ispune ostali zahtevi do do 6. agvusta, kada ističe rok od mesec dana dat nakon ubistva Jevtića.

Pogledajte još