Nisu isključene nove jednostrane akcije Prištine

BEOGRAD, 24. jula 2012. (Beta) - Dosadašnji ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović ocenio je u utorak, povodom godišnjice pokušaja Prištine da preuzme prelaze Brnjak i Jarinje, da nije isključeno da kosovske vlasti ponove jednostrane akcije, ali je izrazio očekivanje da će nastavak dijaloga omogućiti da takvih provokacija više ne bude.

"Sad je mirno, što je najvažnije, postoje tenzije i opasnost od novih jednostranih poteza, ali verujem da ćemo u nastavku pregovora sa Prištinom sve to prevazići, jer je to jedni način da se smiri situacija u Pokrajini", kazao je Bogdanović agenciji Beta.

Bogdanović je to rekao uoči sutrašnje godišnjice pokušaja specijalnih jedinica kosovske policije ROSU da nasilno preuzmu administrativne prelaze Brnjak i Jarinje i uspostavljanja barikada na severu Kosova na kojima su Srbi danonoćno dežurali.

Bogdanović, koji je sada poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije, ocenio je da će budući pregovori sa Prištinom, koji će biti nastavljeni nakon formiranja vlade, "još više doprineti stabilizaciji situacije na severu Kosova".

Pogledajte još