Napredak na gradnji Koridora 10

BEOGRAD, 30. jula 2012. (Beta) - Regionalna direktorka Svetske banke za Evropu Džejn Armitidž ocenila je u ponedeljak da je učinjen "ogroman napredak" na gradnji gotovo svih deonica autoputa na Koridoru 10, koje se finasiraju iz kredita te finansijske institucije.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva saobraćaja Srbije, Armitidž je o radovima na Koridoru 10 u Beogradu razgovarala s ministrom saobraćaja Milutinom Mrkonjićem.

Armitidž je kazala da je od novih vlasnika gradjevinske kompanije "Alpina", koja gradi jedan deo autoputa na Koridoru 10, dobila uveravanja da će većina započetih poslova biti završena do sredine naredne godine.

Kako je dodala, to se pre svega odnosi na deonice puta izmedju Grabovnice i Grdelice, Vladičinog Hana i Prevalaca, Prevalaca i Suvog dola, kao i Suvog dola i Donjih Neradovaca, obilaznice oko Dimitrovgrada i mosta na Velikoj Moravi.

Armitidž je kazala i da je Svetska banka saglasna da se radovi na tunelu kod Dimitrovgrada, u kojem su se pojavile pukotine, nastave po novim rešenjima, koja zadovoljavaju svetske standarde.

Pogledajte još