Hapšenja u Jugoremediji, privedeni direktori

Uhapšeni su i v.d. direktora firme "Penfarm" Milana Zlokas, sudski veštak Stevan Gregović i finansijska direktorka "Jugoremedije" Ankica Malušić.

Kako je saopštila policija, uhapšeni se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja oštetili "Jugoremediju" za 600.000 evra.

Osumnjičeni su tokom 2011. godine lažno prikazivali vrednost zemljišta i lekova i tako firmi "Luksol farmacija" ( koju je osnovala "Jugoremedija") doneli protivpravnu korist od preko 55 miliona dinara (po tadašnjem kursu oko 600.000 evra).

(old_image)


Kako se muljalo?

Oni su prilikom osnivanja firme „Luksol farmacija" i „Penfarm" ( koju je osnovala grupa akcionara "Jugoremedije") lažno prikazali vrednost zemljišta „Penfarma" od 83.000 evra, iako je tržišna vrednost 186.000 evra, a lažnu vrednost je odredio sudski veštak Stevan Gregović.

U "Luksol farmaciji" je takođe lažno prikazana vrednost akcija koje "Jugoremedija" ima u tom preduzeću, od 300.000 evra, iako je stvarna vrednost bila 100.000 evra.

Zdravko Deurić, Milana Zlokas i i Ankica Malušić su licencu za lekove "kliacil" i "tolikar" sa zrenjaninske fabrike prebacili na "Penfarm" ceni od 63.740 evra, iako je stvarna vrednost licence 651.240 evra.

Problematična privatizacija Jugoremedije

Zrenjaninsko preduzeće za proizvodnju lekova "Jugoremedija" je u dubokoj krizi. Zaposleni mescima nisu primali plate. Reagovalo je vuiše puta Ministarstvo zdravlja.

Jugoremediji je pretio stečaj i čak je uvršten na spisak sumnjivih privatizacija.

Zagorka Golubović upozoravala Tadića

Još početkom godine u pismu bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću, Zagorka Golubović je nskrenula pažnju da je stanje alarmantno.

Pošto ni nakon dve nedelje otkad je zatražila prijem kod predsednika Borisa Tadića nije dobila poziv, jedna od najcenjenijih intelektualki, profesorka Zagorka Golubović, javno se obratila predsedniku otvorenim pismom u kojem ga upozorava na alarmantnu situaciju ne samo u „Jugoremediji“ već i u društvu.

Zpalajen auto

Slučajno ili ne, pre samo četiri dana, u Zrenjaninu je zapaljen službeni automobil "opel vektra" priedenog direktora Deurića.

Deurić je prošle godine naveo da akcionari spremaju tužbu za nadoknadu štete od 10 miliona evra zbog nezakonite privatizacije od firme “Jaka 80” u vlasništvu Jovice Stefanovića Ninija, piše "Blic".

Prošle godine je Savet za borbu protiv korupcije od Vlade tražio da ispita ko utiče ili vrši pritiske na "Jugoremediju",

Pogledajte još