Minimalan poraz Partizana protiv AEL-a

Jedini gol na meču postigao je napadač domaćina Patrik Vuo u 13. minutu.

AEL je bio bolji, posebno u prvom poluvremenu, kada je i postigao jedini gol, koji im je obezbedio minimalnu prednost pred revanš na stadionu Partizana.

Prvu veliku priliku na utakmici imali su domaći fudbaleri, kada je posle centaršuta sa leve strane Sebastijao Žilberto odlično šutirao iz prve sa 16 metara, ali je golman crno-belih Vladimir Stojković odbranio njegov udarac.

Domaćin je već u 13. minutu poveo, kada je posle jedne duge lopte pogrešio mladi desni bek crno-belih, Nikola Aksentijević, koji je pokušao da doda loptu golmanu, a Vuo je presekao taj pas, obišao Vladimira Stojkovića, i lako postigao pogodak.

Partizan je samo minut kasnije imao verovatno najbolju priliku na utakmici koju nije uspeo da iskoristi Stefan Šćepović.

Napadač crno-belih je posle odličnog pasa kapitena Saše Ilića ostao sam ispred protivničkog gola, ali je sa 11 metara loše šutirao, pa mu je golman Matijas Degre u padu odbranio udarac.

AEL je do gola mogao da dođe u 26. minutu, ali Kiprani nisu uspeli da iskoriste zbunjenost odbrane beogradskog tima.

Žilberto je šutirao sa 15 metara, Stojković loptu samo izbacio pred peterac, do nje je stigao Vuo, ali se strelac jedinog pogotka spetljao, pa je Vladimir Volkov ispucao loptu daleko od svog gola.

Crno-beli su u drugom poluvremenu imali dve dobre šanse da izjednače rezultat, ali je šuteve Šćepovića i Stefana Babovića zaustavio golman Degra.

Šćepović je šutirao pravo u golmana domaćina u 57, dok je Babović isto učinio u 76. minutu posle dobrog centaršuta Nemanje Tomića sa desne strane.

Najbolju priliku za domaćina u drugom delu meča imao je Vuo, kojem je šut sa 18 metara odbranio Stojković.

Revanš utakmica igraće se sledeće srede u Beogradu.

Beta

Pogledajte još