PKS da preuzme Agencije koje se bave privredom

BEOGRAD, 2. avgusta 2012. (Beta) - Savetnik Privredne komore Srbije Slobodan Milosavljević ocenio je u četvrtak da bi bilo dobro da PKS preuzme Agencije Vlade Srbije kojima su povereni poslovi iz oblasti ekonomije, privrede i finansija.

On je u pisanoj izjavi dostavljenoj Agenciji Beta kazao da pozdravlja inicijativu nove Vlade Srbije i Ministarstva privrede i finansija da se smanji administracija i birokratija u privredi i na tržištu, ukidanjem ili prekomponovanjem brojnih vladinih agencija.

Ali, pored nužnih ušteda u budžetu, neophodno je nastaviti obavljanje poslova potrebnih i značajnih za privrednike i preduzetike, ukazao je on.

"1. januara 2013. počinje primena novog Zakona o privrednim komorama, koji predvidja i ukidanje obaveznog članstva i plaćanje doprinosa, pa predlažem premijeru i resornim ministrima da razmotre opciju da komorski sistem Srbije preuzime Agencije koje imaju javna ovlašćenja iz ekonomije, privrede i finansija", kazao je Milosavljević.

Po njegovim rečima, time bi se sačuvao značajan broj radnih mesta u agencijama, učinile uštede u budžetu Srbije, ali i omogućio opstanak "komorskog sistema privrednog organizovanja" u Srbiji koji postoji više od 150 godina.

Pogledajte još