Federer prvi finalista muškog singla

Protivnik Federera u finalu Igara u Londonu biće pobednik duela u kojem se sastaju srpski teniser Novak Đoković i Britanac Endi Mari.

Meč Federera i Del Potra trajao četiri sata i 26 minuta i to je do sada najduži teniski meč ikada igran na dva dobijena seta. Odlučujući, treći set, trajao je više od dva i po sata.

Argentinac je u osmom gemu prvog seta došao do prvih brejk lopti i iskoristio drugu za prednost od 5:3, pa je naredni gem dobio bez izgubljenog poena i poveo sa 1:0.

Drugi set protekao je u mnogo nesigurnijem servisu oba tenisera, ali su uspeli da spasu svih pet brejk lopti, pa je drugi set otišao u taj brejk, u kojem je Federer bio skoncentrisaniji i došao do izjednačenja.

U odlučujućem trećem setu, koji se igra na dva gema razlike, Federer je kod rezultata 12:13 zatražio pauzu da bi otišao do toaleta, posle čega se vratio na teren i sledeći gem odigrao bez izgubljenog poena na svoj servis.

Obojica tenisera nastavila su sa sigurnom igrom čuvajući svoj servis sve do rezultata 17:17, kada je Federer uspeo da napravi brejk i uzme servis Argentincu. Federer je potom osvojio i svoj servis postavivši konačnih 19:17 u trećem setu.

Federer se pobedom plasirao u svoje prvo finale na Olimpijskim igrama u pojedinačnoj konkurenciji.

Finale će se igrati u nedelju.

Beta

Pogledajte još