PRESTANITE DA KOMENTARIŠETE MOJE TELO: Jelena Dokić pobesnela zbog uvreda na račun fizičkog izgleda (FOTO)

Nekadašnja teniserka Jelena Dokić ponovo se našla na meti kritika zbog svog fizičkog izgleda.

Tridesetosmogodišnja Australijanka srpskog porekla svakodnevno dobija negativne komentare zbog viška kilograma. Jelena već dugi niz godina kuburi s viškom kilograma, o čemu je više puta javno govorila.

Izrevoltirana ružnim porukama, Jelena se oglasila na svom profilu na društvenoj mreži Instagram.

- Ne mogu da verujem da moram ponovo da se bavim ovim! Ponovo sam na stubu srama zbog svog tela i vidim komentare, pa čak i članke o svojoj težini i izgledu. To je odvratno ponašanje. Samo već jednom prestanite! Ne samo kada sam ja u pitanju, već i zbog drugih ljudi, naročito žena! Ovo je ozbiljan problem sa kojim se žene stalno suočavaju. Rekla sam to ranije i ponoviću, prestanite da komentarišete moju težinu i veličinu! Nije ljubazno i neznalice ste! Ja sam jaka, mogu to da podnesem i nije me briga za vas, ali ću vam reći. Radeći ovo, možda ćete naneti štetu i povrediti nekog drugog o kome ne znate ništa i nemate pojma kroz šta bi mogao da prođe. Prestanite da me osuđujete na osnovu moje veličine. Ne bi trebalo da me osuđujete uopšte. Da li je moja vrednost i to da li sam dobra osoba zaista određena mojom kilažom? Dobijam komentare poput "zašto si tako debela"? "Zašto si neprepoznatljiva?" A meni je najdraže "šta ti se desilo?" Desilo se s*anje, ali ja sam ovde i borim se, ali to nije ono do čega vam je stalo. Brinete se samo o mojoj težini i kako da mi se rugate. Takođe, vidim slike koje su fotošopirane da bih izgledala veće i jasno možete da vidite kako je moja glava nesrazmerna naspram mog tela. To je odvratno i oni koji su to uradili treba da se stide, a isto tako i oni koji pišu članke o mojoj kilaži. Da li biste i vi uradili isto da je vaša sestra, majka ili ćerka u toj situaciji i kako biste se osećali kada bi se one stidele svog tela? Razmislite o tome na sekund. Nikada nisam krila činjenicu da se borim sa svojom kilažom. Nikad. To je bitka za mene već neko vreme, posebno od borbe sa depresijom. Ali ne stidim se svoje kilaže. Nastaviću da radim na sebi, ali ne zbog toga da bih izgledala bolje, već da bih se osećala bolje i zdravije. Oh, a evo i moje slike i video snimka od danas, i nisu fotošopirani kao ono što su neki od vas uradili da bih izgledala veće. Kao i uvek za 99 odsto vas koji me podržavate, hvala vam. To je za mene ceo svet i sve vas volim. Budite ljubazni - napisala je Dokićeva koja nakon uspešne sportske karijere radi kao komentator teniskih mečeva.

Podsetimo, Jelena je nedavno svojim fanovima otkrila da je okončala 19 godina dugu ljubavnu vezu sa teniskim trenerom Tinom Bikićem. Dokićeva je 2017. godine objavila knjigu pod nazivom "Nesalomiva". U autobiografiji je otkrila kroz kakvu porodičnu dramu i torturu je prošla sa ocem Damirom, koji je bio njen menadžer, a osvrnula se i na borbu sa depresijom i viškom kilograma.

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: dokic_jelena/Instagram

Pogledajte još