Srbija odradila prvi trening, u sredu stiže i Krunićeva

BEOGRAD, 2. februara 2009. (Beta-Fonet(old_image)) - FED kup reprezentacija Srbije odradila je  u Beogradskoj areni prvi trening pred duel sa Japanom u prvom kolu Svetske B grupe tog takmičenja.

Selektor Dejan Vraneš radio je sa kompletnom reprezentacijom, a trenirale su Jelena Janković, Ana Ivanović, Ana Jovanović i Bojana Jovanovska.

Nacionalnom timu u sredu će se priključiti i mlada Aleksandra Krunić, vicešampionka ženskog juniorskog dubla na nedavno završenom Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu.

Reprezentaciji Srbije duel sa Japanom biće zvanični debi pred publikom u Srbiji.

Srpske teniserke treniraće svakog dana do duela sa Japanom, koji počinje 7. februara.

Prvi trening u Areni danas su odradile i Japanke, ali bez najbolje igračice Ai Sugijame, koja sutra dolazi u Srbiju.

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković izrazila je uverenje da će se FED kup reprezentacije ove godine plasirati u Svetsku A grupu i dodala da jedva čeka debi nacionalnog tima pred (old_image)beogradskom publikom.

"Veoma sam srećna i ponosna što ću imati priliku da igram prvi zvanični meč u Beogradu, u Srbiji i za Srbiju. Odigrala sam 30 mečeva za reprezentaciju, putovali smo i borili se od Portugalije, preko Turske, Grčke, Bugarske i mnogih zemalja za mesto gde smo danas i koje nam pripada. Po kvalitetu vredimo za najjaču grupu - Svetsku A, u koju ćemo se, verujem, plasirati već ove godine", rekla je Jankovićeva posle prvog treninga u Areni.

Kapiten FED kup reprezentacije Srbije kazala je da joj se dopada podloga, koja je nedavno postavljena u Areni.

"Odradila sam danas prvi trening u Areni, dopada mi se kako je urađen teren. Konačno je došao trenutak da se pokažemo pred našim navijačima, porodicom, prijateljima u našem rodnom gradu", istakla je ona.

Jankovićeva je pozvala navijače da u što većem broju dođu u Areni i učestvuju u spektaklu "kakav još nije viđen u Srbiji".

"Za vikend Srbiju očekuje sportski spektakl, kakav do sada nije viđen u našoj zemlji. U svoje i u ime reprezentacije pozivam navijače da dođu u Arenu 7. i 8. februara i bodre nas, budu uz nas na meču protiv selekcije Japana i da zajedničkim snagama idemo do pobede", poručila je Jankovićeva.

Pogledajte još