Vinski horoskop

Ovan

U skladu sa marsovskom/ratničkom prirodom, crveno vino je difinitivni i ultimativni izbor ovog znaka, dok blažena aroma ljutkastog bibera samo potcrtava željenu poruku - Vidi me! A na kraju noći, od svega ostaje samo odbljesak istopljene lave, malo sumporovitog dima i još par plamičaka u do skora pregrejanoj atmosferi.

Bik

Rogatom je svejedno, belo, crveno, ružičasto, samo dok je kvalitet na visini a gutljaji klize niz grlo podmazani svilenim aromama. Obzirom da ovaj znak vodi dosta računa o svojoj idealnoj figuri, pre će ipak piti crveno vino pošto belo nosi sa sobom za trepavicu i konjski nokat više kalorija.

Blizanci

Belo, svetlo i po mogućnosti - što penušavije & iskričavije, da bude u skladu sa vazdušastim vatrometima ideja. Naravno, neophodna je doza slasti i da bude rashlađeno. Ali, ako ste zaboravili da ga stavite u frižider, Blizanac ipak neće insistirati da napitak dostigne željenu temperaturu, isuviše je nestrpljiv, pa i na račun kvaliteta uživanja.

Rak

Daj mu slasti daj. Ukoliko pazarite Raku vince na poklon, neka bude što slađe i makar malčice penušavo. Sitne perverzije čula su molekularni sastav ovog znaka.

Lav

Vrhunsko belo sa blistavim zlaćanim odsjajima toskanskog sunca. Ili još bolje onog sicilijanskog sa blagim ukusima moći, domanacije, genuma pa i nešto krvi. Lavu treba toplote, stabilnosti, potvrda o bezgrešnom rodoslovu, pa to traži i u vinu. Ako mu ga tako sevirate, vaš je bez ostatka.

Devica

Ne možete prevariti Devicu. Crno ili belo? Crno, naravno! Da li je ovo vino organsko? Da li se služi u pozitivnoj atmosferi, da li je odraslo i ceđeno na srećnim pašnjacima, vinogradima, dobro temperiranim podrumima? Da li su svima bile čiste ruke? Da li je ovo provereno DOBRO vino? Jeste? Onda OK, sipajte mi. I slobodno saspite malo ulja, sirćeta, nafte, otrova u čašu, volim tako...

Vaga

Meko, nežno, tanano na nepcu belo vince, ili crveno sa svim mogućim voćnim aromama (poput sangrie) što spaja ljude i čini romantične večeri još romantičnijim.

Škorpija

Bogata, teška, mračno-crvena vina, neodoljivih struktura i zavodljivih tanina, ona iz najboljih taverni poznatih po ekskluzivnosti i diskreciji.

Strelac

Strelac i isprobavanje vina pretvara u avanturu. On će ih redom sva isprobati, pa čak ona koja pas s maslom ne bi popio, samo da nađe ono što mi odgovara. A još ako je cena pristupačna...

Jarac

Svejedno je sorta, boja, godište, samo da je "rodoslov" odgovarajući. Poreklo i to vrhunsko je preduslov da Jarac uzme čašu u ruke uopšte, a nemojte da vas iznenadi ako u njegovom podrumu otkrijete prašnjave buteljke sa Titanika, ili čak Sveti Gral (putir) sa kapima Hristove krvi.

Vodolija

Samo sveže vince. Najsvežije. Da je po mogućnosti od naredne berbe. Možda više voli belo, ali će iz razloga zdravstvene potrebe i bezbednosti piti provereno crveno. Pa i to ako je drugačije od ostalih, neobično, neočekivano i ne preterano skupo. I naravno, ako je iz "promašene" godine.

Ribe

Kao voda za akvarijum - besprekorno, gotovo bezbojno i kristalno providno belo vino sa nešto voćnih aroma i prefinjenih jedva osetnih mirisa očaraće pripadnike ovog znaka. Nikao slatko, više suvo ili srednje, a poneki mehurić nije na odmet ali samo u stvarno izuzetnoj prilici.

Izvor: Vino.rs

Pogledajte još