Pol i Ivanov vraćeni kući sa Svetskog prvenstva

BERLIN, 28. juna 2006. (Beta-AP) - Engleski i ruski fudbalski sudija su odstranjeni sa Svetskog prvenstva u Nemačkoj zbog kontroverznih odluka u utakmicama takmičenja po grupama i osmini finala.
Vraćeni su kući sudija engleske Premijer lige, Grem Pol, koji je pokazao tri žuta kartona istom igraču na utakmici Hrvatska - Australija u Grupi F i Rus Valentin Ivanov, koji je podelio rekordan broj žutih kartona (16) na utakmici Portugal - Holandija.
Sudijska komisija Svetske fudbalske federacije (FIFA), odlučila je na današnjem sastanku koje će sudije ostati na SP u Nemačkoj, a predsednik FIFA Sep Blater kritikovao je suđenje na šampionatu.
"Milioni igrača i fudbalskih sudija širom sveta imali su priliku da gledaju šta se događa u Nemačkoj i kako nečija želja da bude u centru pažnje menja tok utakmice", rekao je Blater.
Među sudijama koji s ostali su Nemac Markus Mark koji je kritikovan jer je često prekidao igru u utakmici Brazil - Australija, u takmičenju u Grupi F, kao i Luis Medina, koji je dosudio sporan penal za Italiju u poslednjoj sekundi meča protiv Australije u osmini finala.

Pogledajte još