Maksimović: Još nisam svesna šta sam uradila

"Imam osećaj da je takmičenje kao i svako drugo, odnosno i medalja kao i svaka druga. Ipak, verujem da će sutra da me zvekne i da ću biti svesna šta sam uradila, jer je ovo moj najveći uspeh u karijeri", rekla je 22. godišnja Maksimovićeva novinarima u Londonu.

Maksimovićeva je navela da se pomalo stvorila fama oko 100. medalje za Srbiju, ali je otkrila da joj je drago što ju je baš ona osvojila.

"Obe medalje koje smo mi, strelci uzeli vrede za Srbiju i volela bih da odličja osvoje i Novak i vaterpolisti. Nadam se da ćemo imati pobednički povratak sa OI", istakla je reprezentativka Srbije.

Ona je navela da je finalno takmičenje bilo veoma stresno, ali da je ostala pribrana u odlučujućim trenucima.

"Znala sam da ću imati dobar rezultat ako uspem da se iskontrolišem, što je bitno u streljaštvu. Veoma sam srecna. Imala sam neke slabe devetke, bilo je i treme. Ipak, uspela sam da održim poziciju na kojoj sam bila u kvalifikacijama i da uzmem stotu medalju za Srbiju"
, objasnila je ona.

Maksimović je navela da je radost odmah podelila sa ocem Goranom, takođe nekadašnjim reprezentativcem u streljaštvu.

"Tata je zvao brata koji je u Crnoj Gori na moru, ali je sve pratio. Sve ovo je za njega. Čuli smo se i pre i posle pucanja, i pre finala i sada čekam da mu se javim. Ovo njemu dugujem", poručila je srpska olimpijka.

Ona se zahvalila na podršci svima u Srbiji, ali i kolegama iz reprezentacije u Londonu i dodala da se nada svečanom dočeku na balkonu Skupštine grada u Beogradu.

"Ako bude balkon, to će predstavljati potpuno ostvarenje mog sna"
, istakla je osvajačica srebrne medalje.

Maksimovićeva je dodala i da je juče bila tužna zbog poraza Novaka Đokovića u polufinalu, kao i zbog toga što se Milorad Čavić nije dokopao odličja.

"Nekako je sve bilo kako ne valja, ali su oni stvarno veliki sportisti. Meni je velika čast što sam sa njima u olimpijskom timu i što sam mogla da ih upoznam", zaključila je ona.
.
(Tanjug)

Pogledajte još