Guča odložila utakmicu Javora i Zvezde

"Policija je tražila da se pronađe novi termin utakmice Javor - Crvena zvezda zbog procene da bezbednosna situacija nije dobra. Kao razlog naveden je završni dan na Saboru trubača u Guči. Sabor je blizu Ivanjice i postoji bojazan da bi mnogi u alkoholisanom stanju krenuli na utakmicu", rekao je generalni sekretar Zajednice Superligaša Miodrag Janković novinarima posle sednice IO.

On je dodao da su iz Zajednice želeli da se meč igra prve naredne srede, 15. avgusta, ali da nisu naišli na razumevanje selektora A i mlade reprezentacije Srbije, koje u tom periodu igraju prijateljske mečeve s Irskom i Moladvijom.

"Selektori nisu želeli da za predstojeće prijateljske utakmice izuzmu igrače Zvezde, a ne možemo da tražimo od kluba da igra bez četiri prvotimca, jer bi to dovelo regularnost u pitanje", kazao je Janković.

IO Zajednice superligaša, prema rečima Jankovića, upozorio je predstavnike Radničkog iz Kragujevca, Radničkog iz Niša, OFK Beograda, Spartaka i Rada šta da urade sa svojim stadionima, da bi mogli da igraju utakmice na njima.

"Donji Srem će prvi deo sezone igrati u Novom Sadu, na stadionu Vojvodine, dok Nišlije imaju sporazum s Jagodinom da tamo igraju svoje mečeve ako bude bilo potrebno. Rad će, kao i prošle sezone, utakmice visokog rizika igrati na stadionu Obilića", dodao je Janković.

Utakmice Super lige Srbije igraće se većinom u subotu, dok će zbog televizijskog prenosa po jedan meč biti petkom i nedeljom.

Nova sezona počeće u petak, 10. avgusta, utakmicom Rad – Radnički Kragujevac.

Beta

Pogledajte još