Felpsu tromesečna zabrana zbog pušenja marihuane

VAŠINGTON, 6. februara 2009. (Beta-Rojters) - Olimpijskog šampiona i rekordera Majkl Felps američka plivačka federacija kaznila je tromesečnom zabranom zbog objavljene fotografije na kojoj je prikazan kako puši marihuanu.

Ta organizacije je na svojoj internet stranici saopštila da je Felpsu ukinuta i finansijska podrška federacije.

Fotografiju, za koju se navodi da je snimljana u novembru na žurci na Univerzitetu Južna Karolina, objavio je prošle nedelje britanski tabloid Njuz of d' vorld (News of the World).

"To nije situacija u kojoj je prekršeno pravilo protiv dopinga, ali smo odlučili da pošaljemo snažnu poruku Majklu zato što je razočarao toliko mnogo ljudi, posebno stotine hiljada dece koja ga posmataju kao uzora i heroja", navela je američka federacija.

Felps je prihvatio zabranu, navodeći da razume stav američke plivačke federavije i izrazio žaljenje što je nekoga razočarao, izjavio je njegov portparol.

Međunarodni olimpijski komitet ocenio je da je Felpsovo izvinjenje dokaz njegove iskrenosti, a svetska plivačka federacija FINA takođe je izrazila podršku rekorderu sa 14 zlatnih medalja olimpijskih igara.

Pogledajte još