Ilić, Mrkonjić i koridori - počele svađe

Velimir Ilić je rekao da Koridor 11 mora da bude završen u naredne četiri godine i da se u budućnosti u Guču dolazi autoputem koji će biti spojen tunelom ispod planine Jelice.

"Narod neće 'praznu priču' već autoput. Ja ću to uraditi ili se neću više baviti politikom", kazao je Ilić, prenose agencije.

KORIDOR 11 BEZ DOZVOLA

Ranije tokom dana Velimir Ilić je izjavio da je Koridor 11 veliki problem Srbije jer za njega do sada ne postoji nijedna gradjevinska dozvola.

"Neshvatljivo je da se o tome do sada samo pričalo, bez ijedne gradjevinske dozvole", kazao je Ilić tokom posete Arilju.

On je najavio da će autoput Beograd-južni Jadran od Požege ići za Pešter, preko Arilja i Ivanjice, a to je za 40 kilometara kraća trasa od puta preko Užica.


VELJA PROZIVA MRKU

Ilić je najavio i "smenu direktora Koridora zbog nesavesnog rada".

Ilić je izneo i niz optužbi na dosadašnji rad ministra Milutina Mrkonjića i naglasio da takvu situaciju on više neće tolerisati.

Ilić je izneo i niz optužbi na dosadašnji rad ministra Milutina Mrkonjića

"Ja sam resorni ministar za Koridor 11 i neću da mi niko više ulazi u posao i smeta. To neću dozvoliti, ili će me dovesti u situaciju da obustavim sve radove", naglasio je Ilić.

MRKONJIĆ: LAKO JE SANJATI, TREBA NAPRAVITI

''I Ministarstvo građevine i Ministarstvo finansija imaju potpuno istu ulogu kao i Ministarstvo saobraćaja u realizaciji svih projekata, jer su to projekti Vlade Srbije'', rekao je Milutin Mrkonjić odgovarajući na pitanje novinara kako tumači kritike na njegov račun od strane ministra Velimira Ilića.

Mrkonjić je kazao da "nije lako graditi autoput, mnogo je lakše sanjati, nego nešto ostvariti''.

''Kada bih bio maliciozan mogao bih da kažem da on (Ilić) ništa nije uradio...ali to me ne interesuje i neću da ulazim u to, on ima svoj resor i to je njegova stvar'', kazao je ministar, dodajući da, ako ga Ilić bude pitao nekad za savet, da će mu uvek izaći u susret.

Pogledajte još