fbpx

Postupak protiv tri gradonačelnika

BEOGRAD, 13. avgusta 2012. (Beta) - Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak protiv gradonačelnika Zaječara, Loznice i Pirota koji su istovremeno i poslanici u Skupštini Srbije, zbog stupanja na drugu funkciju bez saglasnosti Agencije, saopšteno je u ponedeljak.

Gradonačlenici Zaječara Boško Ničić, Loznice Vidoje Petrović i Pirota Vladan Vasić, svi iz Ujedinjenih regiona Srbije, su stupanjem na drugu funkciju bez saglasnosti Agencije prekršili član 28. stav 4. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Zakonom o Agenciji je propisano da javnim funkcionerima koji povrede član 28. stav 4. druga funkcija prestaje po sili zakona.

Ničić, Petrović i Vasić imali su zakonsku obavezu da u roku od tri dana od stupanja na funkciju gradonačelnika Agenciji podnesu zahtev za davanje saglasnosti za vršenje druge funkcije, što oni nisu uradili.

Agencija za borbu protiv korupcije je saopštila da nastavlja da proverava sve narodne poslanike i gradonačelnike, odnosno predsednike opština i pokrenuće isti postupak protiv svih za koje postoji sumnja da su povredili član 28. stav 4. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.