Narkoman Džordž Obama, ne očekuje pomoć od svog brata Baraka

Polubrat američkog predsednika Baraka Obame živi u bedi u Najrobiju.

Dok američki predsjednik Barak Obama živi u Beloj kući, putuje predsjedničkim avionom i druži se sa slavnim ličnostima, njegov polubrat Džordž Obama (30), dugogodišnji zavisnik od alkohola i droge živi u kartonskom naselju u kenijskom glavnom gradu a komišije ga u šali zovu "gospodine predsedniče," piše "Dejli mejl."

Barak i Džordž su deca istog oca ali Barak Obama je rođen na Havajima u drugom braku njegovog oca sa belom Amerikankom a posle njihovog razvoda, rastao je sa majkom i dedom i babom po majci i potom očuhom u Indoneziji.

Džordž je rođen u četvrtom braku njegovog oca i odrastao je u Keniji kao pripadnik srednje klase sa majkom koja se preudala za francuskog humanitarnog radnika, belca.

Detalji njegovog života su otkriveni kada je pristao da se pojavi u dokumentarnom filmu jednog od najžešćih kritičara Baraka Obame, u kome Džordž, istina, ne kritikuje predsednika ali govori o sebi.

Film se zove "2016" a režirao ga je tim u čijoj je produkciji je snimljena "Šindlerova lista," i treba da prikaže navodni "užas ukoliko Obama još četiri godine ostane na vlasti.."

Projekat je zamisao američkog autora Dinesa D'Suze, autora knjige "Koreni Obaminog besa" koja "narcisističkog" predsednika prikazuje u ne baš laskavom svetlu.

Barak i Džordž su se sreli dva puta

Džordž tvrdi da mu je ime Obama "teret i prokletstvo" ali ga koristi da pribavi novac koji troši na piće i drogu, navodi list.

Barak Obama i njegov brat su se prvi put sreli kada je Barak već kao mladić doputovao u Najrobi par godina a posle smrti oca, a drugi put kada je kao senator bio na turneji u Istočnoj Africi i svratio da vidi porodicu.

Džordž tvrdi da ne očekuje pomoć od brata.

- On ima svoje odgovornosti, ne treba da se brine o meni. Ja sam odrastao čovek. Svi misle da mi šalje novac. Ali ja nisam prosjak - rekao je on.

Na pitanje novinara "Dejli mejla" da li bi uzeo novac da mu Obama ponudi, ipak uz osmeh odgovora: "Da, ko ne bi?"

Džordž je za svoju knjigu dobio avans od 61.000 funti a taj novac je potrošio na piće, droge i dvomesečni boravak u letovalištu Mombasa sa prijateljima, tvrdi "Dejli mejl."

Pogledajte još