Elvis Prisli zauvek: Najnežnije pesme Kralja rokenrola

Samo glas Elvisa Prislija je mogao da od pesme napravi emociju za sva vremena. "Always On My Mind" bi neko drugi možda pretvorio u patetičan "napad". Ali, kada on kaže "tell me, tell me that your sweet love hasn't died" jednostavno znaš da postoji neko ko se to pita i za tebe.

Elvise, ako nas čuješ negde tamo, hvala ti za pesmu "I Can't Help Falling in Love With You", jer to je pesma koja se geracijama voli u mnogim porodicama. Jedna od najnežnijih ljubavnih pesama u istoriji muzike, vrlo smo sigurni! "Take my hand, take my whole life too, for I can't help falling in love with you" su stihovi kojih se ne bi postideli ni najveći pesnici.

Znao je Elvis da ljubav ne može da čeka, tako je i živeo svoj život. "Sad ili nikad" treba vrisnuti bar jednom u životu i promeniti kurs svog "ljubavnog broda". "It's Now Or Never" poručio je nekada davno Elvis, a ti razmisli da li se danas pridržavaš toga...

Zavodnički klasik "Are You Lonesome Tonight" moraš da čuješ bar jedanput u životu, u tišini, sa nekim posebnim... Ništa nećete morati da kažete, Elvis govori sve za vas dvoje: "Fate had me playing in love with you as my sweetheart..."

Ako se mora izabrati idealna pesma za izjavu ljubavi, "Love Me Tender" je jedan od najozbiljnijih kandidata. Ko se ne naježi kada Elvis saopšti jasno i jednostavno "love me tender, love me true, all my dreams fulfill, for my darlin' I love you, and I always will"? Nemoguće je da postoji takva osoba!

Dok je iznad nas "blue moon" poručujemo ti da zajedno sa kraljem Elvisom kažeš nekome "I love you because". Na kraju "my way" će postati tvoj i samo zajedno ćemo preći "bridge over troubled water" (ovu pesmu posebno volimo!). I... Pa, mi možemo ovako do u beskonačnost, jer Elvis nam je "ljubavni guru"! A tebi? Koja njegova pesma te posebno pogodi?

Pogledajte još