Revija u Belom dvoru

Petu godinu za redom Fondacija princeze Katarine priredila je Humanitarnu modnu reviju, koja se tradicionalno održava za Dan zaljubljenih na Belom dvoru, u organizaciji Modnog studija "Klik".

Dvor bio je belji nego obično, jer ga je prekrio sneg, a ljubičasta svetlost obasjavala je put luksuznim automobilima do crvenog tepiha na glavnom ulazu. Prestolonaslednik Aleksandar dočekivao je zvanice, slikajući se sa svima, dok je princeza Katarina proveravala da li je sve u redu u sobama za održavanje revije. Blicevi su sevali na sve strane, a onda je nastalo komešanje fotoreportera. U salu je ušla Ceca Ražnatović u pratnji svog menadžera Sretena Radovića. Za njima u salu su ušli i zaljubljeni golupčići Romana i Fotos Pitađis. Dok je Romana vreme do početka revije kratila pričajući sa drugaricama, Fotos i Ceca su ćaskali, uz pomoć Cecinog PR-a koji joj je prevodio sa engleskog. Svoje mesto u prvom redu zauzeli su mnogobrojni ambasadori, kao i Olja Ivanjicki, Biljana Cincarević, Robert i Sandra Čoban.
Ove godine svoje kolekcije visoke mode prikazali su Darko Kostić, italijanska kreatorka Anarita Ćelano, grčka modna kuća „Keti Hejndls“ i dečija modna kuća „Todor“. Veče su otvorili oni najmlađi, noseći garderobu sa potpisom Todor, koji su goste nasmejali do suza svojim manekenskim hodom i poziranjem. Bilo je onih koji su mahali publici, onih koji su zaboravili gde treba da se okrenu, ali i onih koji su bili stidljivi i ljutiti, i gledali u pod.

Raskošne i glamurozne haljine prikazala je Keti Hejndls koja svake godine održi dve modne revije sa preko 1500 gostiju. Takođe, dva puta godišnje učestvuje na Grčkoj nedelji mode sa pret-a-porte kolekcijom. Nedavno je učestvovala i na sajmu mode u Parizu. Ništa manje zapaženo nije prošla ni kolekcija italijanke Anarite Ćelano, koja kreira i izlaže limitirane serije svojih ekskluzivnih haljina pod imenom „Celano“. Njene modele će nositi nekoliko poznatoh ličnosti na ovogodišnjoj dodeli Oskara.

Prihod od prodaje karata (150 evra po osobi) namenjen je za rekonstrukciju i opremanje Dnevnog centra za prevenciju raka grlića materice na Institutu za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije. Ova humanitarna revija je prva u nizu aktivnosti Fondacije princeze Katarine koja su posvećene podizanju svesti o ranom otkrivanju i preventivnom lečenju raka grlića materice, kao i smanjenju broja obolelih i umrlih žena od ove bolesti, koja se može sprečiti ili izlečiti ukoliko se otkrije na vreme.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još