fbpx

Ivković: Više ne postoje opravdanja

"Oscilacije u igri su jedan od ključnih problema srpske reprezentacije... imali smo mnogo problema, koji su možda opravdani, ali nemam nameru da pravdam bilo koga. Ja sam spreman da preuzmem odgovornost za slabu igru", rekao je Ivković novinarima u Areni.

Srbija je vodila sa 13 razlike pet minuta pre kraja, a u finišu je izgubila trojkom sa pola terena.

POGLEDAJ VIDEO: Trojka Nikole Ivanovića za pobedu Crne Gore

"To što se desilo nije bilo pitanje sreće. Jednostavno, s timom koji imamo, uz 13 razlike, van bonusa, ne smemo da igramo tako slabo. Ovaj sport to ne trpi. Tako ne igraju ni uličari kada se skupe za mali fudbal ili 'tri na tri'... Jednostavno, treba da pokažemo kao tim i reprezentacija da li jesmo ili nismo. Ne može više da se priča o 'maleru'. Igrače treba podržati, ali utakmice ne bi smele da se gube na ovakav način", rekao je Ivković.

Selektor Srbije kazao je da timu fale povređeni igrači, uključujući i povređenog kapitena Nenada Krstića. On je ocenio da je 11 promašenih penala, koliko su srpski reprezentativci večeras imali, nedopustivo.

"Penali su bili ispod svake kritike sa ovakvim timom i ovakvim šuterima. Moj kriterijum je da mora da se pogodi 75 odsto penala, ali da jedan tim promaši 11, nezamislivo je. Mislim da je to pre svega stvar koncentracije"
, rekao je Ivković.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.