Pobeda Zenita,remi Verdera i Milana,gol Đorđevića

BEOGRAD, 18. februara 2009. (Beta-Fonet (old_image)) - Fudbaleri Zenita iz Sankt Peterburga su nastavili odbranu trofeja u Ligi UEFA pobedom nad Štutgartom, dok su Verder i Milan odigrali bez pobednika, u prvim utakmicama šesnaestine finala Lige UEFA.

Zenit je na svom Petrovski stadionu pobedio Hamburg sa 2:1. Branilac trofeja poveo je u drugom minutu preko Sabolca Huštija, ali je Mario Gomes izjednačio u 13. minutu.

Pobedu Zenitu doneo je ukrajinski internacionalac Anatolij Timoščuk u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Verder i Milan odigrali su u Bremenu bez pobednika 1:1. "Crveno-crni" poveli su u 36. minutu golom Filipa Inzagija, ali je šest minuta pre kraja utakmice izjednačio Brazilac Dijego.

Sent Etjen je na gostovanju u Atini pobedio Olimpijakos sa 3:1. Francuzi su poveli u 12. minutu golom Ilana, dok je Džefri Derni duplirao vođstvo u 43. minutu.

Srpski internacionalac Predrag Đorđević u 64. je bio precizan iz jedanaesterca i doneo nadu atinskoj ekipi da može do izjednačenja, ali je Bafetimbi Gomis u sudijskoj nadoknadi vremena doneo Sent Etjenu dva gola prednosti pred revanš u Francuskoj.

Aston Vila i CSKA iz Moskve odigrali su na Vila Parku nerešeno 1:1. Ruska ekipa, koju je prvi put u zvaničnoj utakmici predvodio novi trener Ziko, povela je u 14. minutu golom Vagnera Lava. Brazilcu je to deveti gol u najmasovnijem evropskom takmičenju.

Norveški internacionalac Džon Kerju izjednačio je u 69. minutu.

Fudbaleri Dinama iz Kijeva i Valensije su na stadionu Valerij Lobanovski odigrali nerešeno 1:1. Španci su poveli u osmom minutu golom Davida Vilje, a domaća ekipa izjednačila je autogolom Raula Albiole u 63. minutu.

Fudbaleri Hamburga pobedili su u Najmejhenu NEC sa 3:0. Gosti su poveli u 41. minutu preko Pjotra Tročovskog, a četiri minuta kasnije vođstvo je duplirao Aleks Silva. Ubedljivu pobedu bundesligašu doneo je Ivica Olić u 75. minutu.

Alborg je bio ubedljiv protiv Deportiva 3:0, Pari Sen Žermen pobedio je Volfsburg sa 2:0, dok je Metalist u Đenovi iznenadio Sampdoriju 1:0.

Bordo i Galatasaraj odigrali su bez golova.

Rezultati utakmica prvog kola šesnaestine finala Lige UEFA:

Dinamo Kijev - Valensija 1:1

Zenit - Štutgart 2:1

Olimpijakos - Sent Etjen 1:3

Aston Vila - CSKA Moskva 1:1

Verder - Milan 1:1

Bordo - Galatasaraj 0:0

NEC - Hamburg 0:3

PSG - Volfsburg 2:0

Sampdorija - Metalist 0:1

Alborg - Deportivo 3:0

Braga - Standard Lijež 3:0

Revanš utakmice igraju se 26. februara, a finale se igra 10. maja u Istanbulu.

Pogledajte još