Promocija koktela "austrian fly"

U specifičnom ambijentu novootvorenog kluba "Vila Maska" imali smo prilike da probamo nešto sasvim novo - austrian fly koktel. Promocija je održana na poslednjem spratu ove zanimljive vile čiji enterijer ne može nikoga ostaviti ravnodušnim. Interesantno je da sve što ovde vidite možete i da kupite, jer ovo mesto je ujedno i galerija.

Na početku promocije, naš domaćin, Lukas Negedly, direktor Austrian Airlines-a u Srbiji, pozdravio je sve prisutne goste i ukratko predstavio jednu novinu u komunikaciji sa klijentima, preko popularnog Facebook-a. Zatim je usledila dodela diplome koktel majstoru koji je osmislio ukus koktela koji nosi ime njihove kompanije. Darko Pilipović, koktel majstor u "Vili Maska" istakao je da je sa zadovoljstvom prihvatio ovaj izazov.

"Otkriću vam sastojke koji idu u koktel, ali će način pripreme ipak ostati tajna. U osnovi je kampari, votka i prirodni đus. Dodaje sa narandža, limun i slatka pavlaka. Nadam se da će vam se ukus dopasti", rekao nam je.

Naravno da nam se dopao. Ukus mu je blag a alkohol se gotovo i ne oseća. Da nas ovaj čarobni napitak ipak ne očara previše, iskusni domaćini su pripremili pravu čaroliju malih pikatnih zalogaja. Poslužili su predjelo "finger food", hranu koja se jede - naravno prstima, idealno rešenje za ovakav događaj.

VIDI JOŠ...

Zavirili smo u kuhinju restorana da potražimo glavnog i odgovornog, kako bi nam objasnio način pripeme jednog ovako atraktivnog predjela. Mladi kuvar nam je sa osmehom opisao ceo tok pripreme. Na tanjir se stavi pola glavice ljubičastog kupusa, može da posluži i dinja. Na drvene štapiće se nabodu komadići arancina odnosno ušećereni komadi kore pomorandže punjeni raličitim smesama: pirinčanim kuglama sa šafranom i mocarelom, mesom ramsteka sa svežim povrćem, parma šunkom, kanelonima i kapreze salatom koja se pravi od paradajza i sira mocarela . Da ukus bude egzotičniji dodali su i sveže grožđe. Uz odličan koktel i neobavezan razgovor nismo ni osetili kada je naše predjelo "Jež" ostalo bez dosta svojih bodlji.

Ako želite da osetite nešto drugačije i da zaboravite zimu, dopustite da vas austrian fly odnese u toplinu letnjeg bara, pa makar i na tren.

Tekst : Marija Milenković
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još