"Fejs ubistvo": Zbog tračeva platila ubistvo prijateljice (15)

Suđenje tinejdžerima starim 15,16 i 17 godina, koje terete za ubistvo, počelo je u ponedeljak i utorak u Holandiji, prenosi Index.

Tinejdžere, poreklom iz Kine, terete za ubistvo Kineskinje Joyce Winsie Hau (15) koja je izbodena u januaru u svom domu.

Devojka se na Facebooku posvađala s prijateljicom Polly (16) te je na Facebooku i ostalim društvenim mrežama počela da širi glasine o njenim seksualnim avanturama. Polly se razljutila pa su ona i njen dečko Wesley C. (17) odlučili da Joyce mora da umre. Unajmili su Jinhua (15) da je ubije. Platili su mu nešto manje od 100 evra i obećali da će mu plaćati piće kada budu s njim izlazili u grad. Navodno su ubistvo planirali nedeljama. Ubici su dali adresu ubijene pa su ga obavestili kada će ona biti sama kod kuće. Rekli su mu i da će oni ubiti njega, ako ne ubije Joyce.

- Svaki dan se pitam kako su mogli da je ubiju zbog razmirice. Primetio sam da su danas deca sve agresivnija i agresivnija i ne poštuju nikoga. Ne misle na druge nego samo na sebe. Nadam se da ćete vi kao sudije, političari i roditelji uraditi nešto da se to zaustavi - napisao je otac ubijene u pismu sudiji. Tužitelj je za ubicu tražio godinu dana zatvora.

Pogledajte još