Umete li da privučete ljubav u svoj život

Nekima je lako da prebole i krenuti ispočetka, dok se drugima čini da nikad neće doživeti taj osećaj obostrane i srećne ljubavi. Ako niste sigurni šta bi trebalo da uradite da "okrenete točak sreće", polsušajte savete sajta "She" kojima ćete u sedam koraka privući ljubav u svoj život.

1. Znajte ko ste i šta želite

Vrlo je važno da znate šta zapravo želite od života i budućeg partnera. Postavite sebi pitanja koja su vam najvažnija i tražite osobu koja može da zadovolji te kriterijume. Nemojte da gubite vreme sa osobom koja ne može da vam pruži ono što je vama najvažnije. Ljude ne možete da promenite, a još gore je da pokušavate da promenite sebe u nadi da će vas drugi prihvatiti.

2. Verujte da zaslužujete ljubav

Ako ne volite sebe, ne dopuštate sebi da vas drugi vole. Mnogi smatraju da nisu dovoljno vredni, pokušavaju da se uklope i da zadovolje očekivanja bliskih ljudi, prijatelja i porodice. Najvažnije je da prihvatite sebe onakvim kakvi jeste i shvatiti da zaslužujete ljubav.

3. Otvorite srce

Negativna iskustva iz prošlosti ostavljaju ožiljke i mnogi odluče da zatvore vrata ljubavi zbog straha od ponovne patnje. Setite se šta ćete propustiti ako ne dopustite ljubavi da ponovno uđe u vaše srce.

4. Naučite da dajete i pokazujete ljubav

Kako biste primili ljubav, prvi korak je da znate da je pružite drugima, ali bez ikakvih očekivanja i uslova. Bezuslovna ljubav je slobodna i ona će vam se vratiti, možda ne u obliku koji ste očekivali, ali osetićete je u sebi.

5. Maštajte i zamišljajte ljubav

Usudite se da maštate i zamišljate ono što priželjkujete. Setite se osećaja zaljubljenosti i ljubavi, zamišljajte svog idealnog partnera i maštajte da je on već sa vama.

6. Pronađite radost i veselje u svemu

Ljudi puno razmišljaju o onome što im nedostaje u životu, a zanemaruju ono što već imaju. Budite zahvalni na lepim stvarima koje imate i pronađite radost i veselje u svakoj situaciji, osobi i trenutku.

7. Živite u sadašnjosti

Nemojte razmišljati o ljudima koji više nisu prisutni u vašem životu. Oprostite onima koji su vas povredili u prošlosti, a još važnije – sebi. Koncentrišite se na sadašnjost i mogućnosti koje imate sada.

priredila:

Pogledajte još