Savović: Zvezda napada sve trofeje

"Momci su me fenomenalno prihvatili, svi smo nasmejani, vedri, željni napredovanja. Ovo je najteži deo priprema, ostaje nam još malo ovde da se što bolje pripremimo za sledeću sezonu u kojoj napadamo sve trofeje. Mislim da će se hemija u ovom pripremnom periodu preneti na celu sezonu", rekao je Savović na Zlatiboru, gde Zvezdini košarkaši provode prvi deo priprema.

Zvezda će u sezoni 2012/13. nastupati u Jadranskoj ligi, Evrokupu, Superligi i Kupu Srbije.

"Prvu godinu sam u Zvezdi, sviđa mi se priča, svi su željni dokazivanja, imaju velike ambicije i to me je privuklo. Kada nam dođe još jedno pojačanje koje se uskoro očekuje bićemo kompletni i onda možemo mnogo", kazao je ovaj 25-godišnji krilni igrač.

Savović je prethodnu polusezonu proveo u Galatasaraju, a u turskom prvenstvu igrao je protiv još jednog novog igrača crveno-belih, Amerikanca Eltona Brauna koji je bio član Trabzonspora.

"Elton i ja se poznajemo odlično, igrali smo u prvenstvu Turske. Fenomenalno je odigrao celu prošlu sezonu, bio je jedan od nosilaca njegove ekipe. Uklopio se fenomenalno i mislim da će njegov dolazak biti pun pogodak za Zvezdu", rekao je Savović.

On je istakao da će Zvezda napasti trofej u Evrokupu, iako su se mnoge ekipe koje učestvuju u tom takmičenju pojačale evroligaškim igračima.

"Evrokup je veoma jak, sve ekipe su se pojačale sa evroligaškim igračima. Sve je moguće ako nam se otvore karte. Napadamo prvo mesto, ali sve zavisi od toga kako nam se ekipa uigra, jer mi ni sami ne znamo kakvi su nam kapaciteti. Spremni smo da se dokažemo", istakao je nekadašnji košarkaš Budućnosti i Hemofarma.

Košarkaši Crvene zvezde će na Zlatiboru ostati do nedelje, kada putuju u Kraljevo na humanitarni meč sa Slogom. Oni će u septembru odigrati i prijateljski turnir u Sofiji, gde će im u polufinalu protivnik biti grčki Panatinaikos.

Beta

Pogledajte još