Nije do njega, do tebe je

On je previše...

Sa svakim novim frajerom dolazi i rizik od razočaranja - bilo u vidu odbijanja ili shvatanja da ti se ipak ne sviđa toliko koliko bi to želela. Čak i kad odlučiš da daš svoj broj i odeš na sastanak, polako na videlo izlazi tvoj mali psihoanalitičar koji jednostavno ne može da zaćuti. Po glavi počinju da ti se motaju misli poput: "Čini mi se da je bio pregrub s konobarom ili pisao je previše poruka za vreme dejta". Dakle, naiđeš na neku, gotovo nebitnu stvar, od muve napraviš slona i izradiš celi psihološki profil tvog novog frajera na temelju nekoliko "negativnih" situacija koje ti se nisu svidele. Na kraju zaključiš kako je ipak najbolje da se više ne vidite jer je "očito" kako se nećete dobro slagati.

Moram da budem u vezi kako bih bila srećna

Verovala ili ne, jedna od stvari zbog kojih si sama jeste očajnička potreba da budeš u vezi. Niko ne želi da igra ulogu spasitelja u tvom životu i da bude jedini smisao tvog života. Imati vlastite zanimacije, hobije i prijatelje ključ je nečije sreće. Kao što ni ti ne želiš frajera koji će ti biti prilepak, tako ni on ne želi curu koja neće znati da živi bez njega.

Više nema kvalitetnih muškaraca

Nije fer osuđivati celi muški rod zbog nekoliko loših iskustava koje si doživela na vlastitoj koži. To što te je bivši dečko prevario ili to što nisi bila na kvalitetnom sastanku mesecima, ne znači da je ponestalo dobrih muškaraca vrednih tvoje pažnje. Kukanjem sigurno nećeš postići nešto pozitivno.

Opet ću ponavljati iste greške

Verovatno imaš neke loše navike koje su uništile vezu, dve ili tri. Možda si prezahtevna, kontrol manijak ili preljubomorna? Ako si došla do zaključka da su tvoje mane odgovorne za raspad veza, a ne muškarci s kojima si dosad izlazila, onda si na dobrom putu iznalaska rešenja za problem koji te muči. Zapamti da uvek imaš mogućnost kontrole i izbora svojih postupaka.

Ne sviđam mu se dovoljno

Misliš da mu se ne sviđaš samo zato što na tvoju poruku nije odgovorio odmah ili te nije pozvao na druženje s prijateljima? Skloni smo donošenju preranih zaključaka, pogotovo kad osobu ne poznajemo dovoljno. To što nije odgovorio onda kad si ti to sebi zamislila da bi trebalo, ne znači apsolutno ništa, a postoji i niz razloga zbog kojih se to moglo dogoditi. Pretpostavkama ovde nema mesta, radije ga pitaj otvoreno na čemu ste i tako oboma učini uslugu.

Fokusirana sam na karijeru

Ljubav i karijera nisu međusobno isključivi pojmovi. Jednom kad to shvatiš, bićeš otvorenija prema potencijalnim vezama i frajerima koji su takođe, baš kao i ti, trenutno orjentisani na karijeru.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.