Kruševački metalci ponovo blokiraju put

Kruševački metalci protestom, koji traje od 15. avgusta, a organizuju ga zajednički oba fabrička reprezentativna sindikata - Samostalni i Nezavisnost, traže isplatu zaostalih zarada, overu zdravstvenih knjižica, upošljavanje kapaciteta fabrike, te da im se obrati predstavnik jednog od tri resorna ministarstva.

Radnici fabrike su taj deo magistralnog puta prvi put blokirali u ponedeljak ujutru, a predsednik fabričkog Samostalnog sindikata Ljubiša Velimirović rekao je jutros da bi blokada danas trebalo da traje do 12 časova, dok je za sutra planiran protest ispred krusevačke filijale Republičkog fonda za zdravstvenu zaštitu.

Tokom protekle dve nedelje protesta radnici su tri puta blokirali put Kruševac-Jasika, ispred fabrike, protestovali su pred Skupštinom Grada, isped kruševačke filijale RFZZO, od Centra za socijalni rad zatražili dodelu socijalni pomoći, a od Narodne kuhinje besplatne obroke.

Oko 1.550 radnika te fabrike, koja je u većinskom državnom vlasništvu, poslednju platu su primili za novembar prošle godine, a knjižice im nisu overene od 5. avgusta.

KRUŠEVAC, 28. septembra 2012. (Beta)

Pogledajte još