Akcionari Jugoremedije nezadovoljni izjavama Kacina

ZRENJANIN, 28. avgusta 2012. (Beta) - Udruženje akcionara Jugoremedija 3 Zrenjanin nezadovoljno je izjavama izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina, koji je nakon jučerašnje posete toj zrenjanisnoj fabnrici lekova izjavio da je hapšenje čelnika zloupotreba člana 359, koji se koristi za reketiranje.

Navodeći da je ta poseta imala za cilj da Kacin dobije objaktivan uvid u trenutne probleme u kojima se "Jugoremedija" danas nalazi, udruženje, koje poseduje 22 odsto akcija, nije imalo priliku da iznese svoje argumete koji su, kako se navodi, u potpunost suprotni stavovima koje zastupaju aktuelna uprava i menadžment fabrike.

"Smatramo da je potrebno razgraničiti dva problema o kojima se poslednjih dana često govori. Jedan je privatizacija sprovedena 2002. godine, a poništena 2007. godine, a potpuno drugi problem je neodgovorno i nestručno rukovodjenje fabrikom od 2007. godine do danas", navela je predsednica udruženja akcionara Jelena Medarević.

Kako je navela, rezultati poslovanja Jugoremedije od momenta poništenja privatizacije 2007. godine su poražavajući, a posledice lošeg rukovodjenja fabrikom su veoma dramatične.

Medarević je ukazala na negativan bilans poslovanja, odnosno da je neto dobit u 2007. godini iznosila 360,6 miliona dinara, u 2008. godini neto dobit bila je 219,6 miliona, da bi se u 2009. pojavio gubitak od 226 miliona dinara.

Neto gubitak u 2010. godini je iznosio 378 miliona dinara, za 2011. godinu iskazan je gubitak od 470 miliona dinara, a dugovanja Jugoremedije danas daleko su veća od procenjene vrednosti fabrike.

Pogledajte još