Uskoro zakon o zaštiti prava pacijenata

Slavica Đukić Dejanović i Antje Rotemund izrazile su u razgovoru nameru za nastavak uspešne saradnje, naročito na planu podsticaja poštovanja ljudskih prava i ljudskog dostojanstva, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Đukić Dejanović je kazala da je jedan od zakona koji će uskoro biti upućen na javnu raspravu, a zatim Skupštini Srbije, Predlog zakona o zaštiti prava pacijenata i da je jedan od bitnih planova i unapredjenje rada u zdravstvenim segmentima u ustanovama socijalne zaštite i zatvorima, kao i zdravstvenoj zaštiti zavisnika od psihoaktivnih supstanci mladjih od 18 godina.

Ministarka zdravlja uputila je šefici misije Saveta Evrope u Srbiji poziv da 4. oktobra učestvuje na inauguraciji Regionalnog centra za razvoj zdravlja za oblast akreditacije i kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite u okviru Zdravstvene mreže jugoistočne Evrope, što je ona prihvatila.

Đukić Dejanović je danas razgovarala i sa direktorkom Kancelarije UNICEF-a u Srbiji Juditom Rajhenberg o nastavku uspešne saradnje na zaštiti dečjih prava u okviru Programa za Srbiju do 2015. godine, sa fokusom na reformske procese posebno vezane za socijalnu inkluziju najranjivije dece i mladih.

BEOGRAD, 29. avgusta 2012. (Beta)

Pogledajte još