Kafu: Ne razmišljamo o 1998.

BERGIŠ GLADBAH, 29. juna 2006. (Beta-Rojters) - Kapiten reprezentacije Brazila, Kafu, rekao je danas da njegovi saigrači pred mec četvrtfinala Svetskog prvenstva u Nemačkoj protiv Francuske ne razmišljaju o porazu protiv "trikolora" iz 1998. godine.Na tom šampionatu Francuzi, koji su bili domaćini, u finalu su neočekivano lako savladali Brazil sa 3:0, a dvostruki strelac na meču bio je Zinedin Zidan.
Mnogima tada nije bilo jasno šta se dogodilo sa "kariokama" u toj utakmici jer tim nije ličio na sebe. Ronaldo je samo nekoliko sati pred utakmicu bio u bolnici zbog napada grčeva u stomaku, a mediji smatraju da tada nije dato pravo objašnjenje u reprezentaciji Brazila.
"Mnogo glasina i priča kružilo je o toj utakmici ali ono što se zaista dogodilo jeste to da je Francuska dobila Brazil zato što su tada bili bolji tim", izjavio je Kafu, koji je igrao na toj utakmici i dodao da su priče o osveti nešto što drugi kreiraju.On je rekao da niko od brazilskih fudbalera nije pominjao osvetu i da se nada da će meč s Francuskom biti, pre svega, velika utakmica.
Govoreći o najavi francuskog kapitena Zinedina Zidana da se povlači posle Svetskog prvenstva u Nemačkoj, Kafu je rekao da se nada da će se Zidan možda predomisliti i ipak odlučiti da nastavi da igra fudbal."Bilo bi šteta da završi sada karijeru. On je fudbaler kojem se svi divimo. Mogao bi da se predomisli, bez obzira na to šta će biti na Svetskom prvenstvu", rekao je Kafu.

Pogledajte još