Kako se obogatiti uz pomoć YouTube-a?

Kako priča Bing Čen, voditelj "YouTube Partner Programa", danas na hiljadu ljudi unovčuje svoje YouTube snimke, piše portal "Index.hr".

Pilates instruktori, šminkeri, treneri pasa, amaterski filmski i muzički kritičari svoje video-usluge nude online i to u zamenu za novac po svakom gledanju. YouTube trenutno ima više od 15.000 partnera širom svijeta, a online zarada mnogima od njih sasvim je dovoljna da im omogući da rade ono što vole. Neki svojim video snimcima čak uspevaju napraviti i karijeru.

Jedna od njih sigurno je i Mišel Pan koja je pre šest godina počela da snima kratke video-lekcije o šminkanju, nakon što su joj odbili dati posao u lokalnom kozmetičkom salonu. Mišel je danas direktorka vlastite firme FAWN, a njene YouTube lekcije imaju gotovo dva miliona pretplatnika i više od 578 miliona pogleda. Neslužbeni podaci govore da zahvaljujući svojim YouTube snimkama godišnje zarađuje oko 250.000 dolara.

Trener pasa Erik Letendre otkriva kako šetati psa koji je nesretan, a uspešno rešava i probleme "čišćenja" iza pasa, bilo da se radi o skupljanju njihovih dlaka ili fekalija. Letendre mesečno zarađuje od 300 do 500 dolara.

Kejsi Ho popularna je postala zahvaljujući svom YouTube pilates kanalu Blogilates. Čak 137 646 njenih pretplatnika preko kanala redovno naručuje sprave za vežbanje, strunjače ili odeću, pa godišnje zaradi i do 150.000 dolara.

Dva brata, Rafi i Benni Finea zaradili su pomoću svoje stranice "Kids React".

Njihovi snimci prikazuju različitu decu i tinejdžere koji reagiraju na razne viralne video-snimke, a u nepunih godinu dana donele su im šesteroznamenkaste cifre novca. Trenutno imaju više od 360 miliona gledanja.

Pogledajte još