Seksi maštarije

Reklo bi se da je tako, ali samo u loše režiranoj komediji - muškarci i žene kada je u pitanju maštanje o seksu ipak nisu sa dve različite planete.

Istraživanje Univerziteta Granada koje je objavljeno u španskom listu Anales de Psicologia pokazalo je da oba pola imaju intimne i romantične fantazije o istoj stvari - seksu sa svojim partnerom.

U istraživanju je učestvovalo 2.500 mušakaraca i žena, koji su barem šest meseci bili u heteroseksualnim vezama -  pokazalo se da žene i muškarci uglavnom maštaju o istom. Skoro 100 odsto svih učesnika ima seksualne fantazije, što znači da fantaziranje o seksu defintivno nisu samo privilegija muškaraca.

Iako postoji mišljenje da muškarci i žene maštaju o sasvim različitim stvarima, studija je pokazala da to ipak nije tako. Muškarci nešto više vremena provode maštajući nego žene, a otkrivene su i još neke razlike između polova - žene imaju ugodne romantične fantazije, dok muškarci češće fantaziraju o eksperimentiranju, poput grupnog seksa.

- Bez obzira o čemu maštate, to su zdrave i normalne aktivnosti koje mogu pomoći vašem seksualnom životu. Prirodno je imati seksualne fantazije, bez obzira jeste li sami ili s partnerom - kažu stručnjaci.

Pogledajte još