Janković: Pobeda nad Radničkim bi nam mnogo značila

"Utakmica protiv Radničkog je izuzetno važna za nas. Nišlije su povratkom u elitu obogatile srpski fudbal i jedna tako velika fudbalska sredina je neophodna domaćem sportu. Pobeda bi nam mnogo značila u bodovnom, rezultatskom i psihološkom smislu", rekao je Janković novinarima na stadionu Crvene zvezde.

Janković je ocenio da želi da opravda podršku javnosti posle ispadanja od francuskog Bordoa u baražu za Ligu Evropa.

"Susret nam dolazi nakon svega što smo preživeli u Francuskoj. Želimo i da opravdamo podršku i poverenje koje smo dobili posle dvomeča sa Bordoom. Prikazali smo mnogo pozitivnih stvari i na njima možemo da gradimo optimizam za nastavak domaćeg prvenstva", kazao je Janković.

On je istakao da još ne zna sa kojim će timom njegova ekipa igrati, pošto dosta igrača ima problema sa povredama.

"Svi moji igrači imaju veliku želju da zaigraju, ali ne smemo rizikovati sa novim povredama. Mnogi od onih koji su igrali revanš protiv Bordoa osećaju probleme sa mišićima i bilo bi veoma rizično da zaigraju", istakao je trener crveno-belih.

Fudbaler Zvezde Darko Lazović kazao je da je Radnički odlično počeo prvenstvo i pored toga što domaće utakmice ne igra u svom gradu.

"Mnogo smo potreseni ispadanjem iz Evrope na onakav način i očekuje nas teška utakmica. Radnički je dobro startovao u prvenstvu, a mi ćemo se potruditi da se što pre opravimo i uđemo u veliku seriju pobeda u domaćem prvenstvu", kazao je Lazović.

Zvezda će dočekati Radnički iz Niša u nedelju u 19.00.

Beta

Pogledajte još