Tanja Dragić: Ovo je mojih pet minuta

Dragićeva (21) je do zlatne medalje došla hicem u drugoj seriji od 42 metra i 51 centimetra.

Srebrnu medalju osvojila je Ana Sorokina iz Rusije (38,79), a bronzu Natalija Eder iz Austrije (38,03). U ovoj kategoriji učestvovalo je devet takmičarki.

"Za ovo sam se spremala jako dugo i hvala Bogu da se u pravom trenutku sve složilo. Ovo je mojih pet minuta koje sam čekala baš dugo. Sanjala sam ovo. Presrećna sam. Mogu da se zahvalim svom treneru Vlastimiru Goluboviću koji je od prvog dana verovao u mene i kada niko nije", rekla je Dragićeva.

Ona je dodala da su zajedničkim snagama odradili posao na najlepši mogući način.

"Ovde sam pre svega želela da pobedim samu sabe, da dokažem da mogu, i to se ostvarilo. Konkurencija je bila izuzetno jaka. Dve devojke su sada bacile preko mog starog svetskog rekorda. Ja sam dokazala da sam najbolja i bacila sam četiti puta preko svetskog rekorda", rekla je Dragićeva.

Prema njenim rečima, protivnicama će sada biti malo teže da je stignu.

"Publika je sjajna na stadionu. Ovo čovek može samo da sanja. Ovo je nešto najlepše što neki sportista može da doživi. Za ovo vredi proliti mnogo znoja", rekla je Dragićeva.

Ona je objasnila da se takmičila pre četiri godine u Pekingu, ali je bila loša i tada je poželela da doživi da joj publika na Olimpijskom stadionu aplaudira i da bude najbolja. To joj se danas ostvarilo.

"Uspostavila sam dobar kontakt s publikom. Gledaoci su tu zbog nas. Želela sam da podignem ruke na kraju i da osetim publiku i taj adrenalin koji svaki sportista na velikim takmičenjima doživi", rekla je Tanja Dragić.

Atletičarka u ovom trenutku nije želela puno da priča o lošim uslovima u kojima je trenirala, jer je, kako je rekla, "ovo vreme za slavlje". Ipak, nije sigurna u kom pravcu će ići njena karijera kada se završe Paraolimpijske igre.

"Mnogo stvari ne valja. Jedino valja trener Vlastimir Golubović. Uslovi su katastrofa. Ne želim da kvarim ovaj trenutak koji sam dugo čekala", rekla je Dragićeva, koja je osvojila drugu zlatnu medalju za Srbiju u Londonu.

Pogledajte još