Muzika za svakog Veseljka

Pesme sa "dance" i "sun" su, uglavnom, ziceri za veseo ritam i dobro raspoloženje, zato počinjemo "densujući". Asocijacija za stare, dobre Kinkse je, pre svega, "You Really Got Me", neki kažu prva heavy metal pesma (1964), ali, ovoga puta, evo nečeg sasvim drugačijeg - klasičan pop hit iz osamdesetih:

Bio je to "dance", a sada - "sun". Sunce nam stiže uz Bitlse:

Ne daju stari majstori da se odvojimo od njih tek tako. Za osmeh je dovoljno samo i da se pomenu legendarni Pajtonovci. Malo pevušimo, malo zviždućemo - u svakom slučaju, vedriju stranu života gledamo.

Spoj klasike i modernog uglavnom da vrlo zanimljive rezultate. Slavni Lučano Pavaroti je imao česte izlete van svog osnovnog žanra, ali ga sada nećemo spajati sa Stingom, Bonom, već ćemo čuvenu "Ti Adoro" dati jednom DJ-u, da se malo poigra.

Kad smo već u Italiji, da skoknemo malo i preko mora, na drugu, nekada našu stranu Jadrana. Tamo je na potezu Split - Rijeka, Neno Belan, a ovakva lista je nezamisliva bez bar jedne ska pesmice:

Neno je, mnogo pre "Kavanne", u zlatno doba Đavola, imao hit "Dugo, toplo leto" a TBF-ovcima (na slici), se, izgleda, toliko svideo spot pa su napravili remake video za svoj hit "Veseljko". Zarazna pesma kojoj ne odole ni devojke/žene sa izraženim moralnim normama, a na kraju su tužni bili jedino momci iz TBF-a jer im je ribu u spotu maznuo - upravo Neno.

Zlatno vreme Lakih pingvina bilo je negde u doba nastanka Đavola ('83-'85.), deset godina kasnije usledio je ne baš uspešan comeback pokušaj, ali je, iz tog perioda, ostao hit koji ne može da, da, da, da se zaboravi:

Listu koja će vam, nadamo se, biti samo okidač za vaš dalji, lični izbor i kontinuirano dobro raspoloženje, nastavljamo jednim kafanskim irish-em. Eksperiment Hladnog piva je više nego uspeo, "Konobar" je odlično legao u riznici hitova na albumu "Knjiga žalbe" a ovo je posebno razigrana, live verzija, sa specijalnim gostima:

"Konobar" je pravi primer da vesela može biti i pesma sa neveselim tekstom, a za tako nešto su, ipak, "tate" - "Mano Negra". Vesela pesma o teškom životu - "Mala Vida", a Nadlanu.com vam je, nadamo se, razvedrio dan ovakvim muzičkim izborom.

Pogledajte još