Tadić traži smenu pomoćnika ministra kulture

BEOGRAD, 5. septembra 2012. (Beta) - Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić ocenio je u sredu da pomoćnik ministra kulture Dragan Kolarević mora trenutno da bude smenjen jer je, kako je naveo u saopštenju, bio jedan od nosilaca propagandne mašinerije nedemokratskog režima Slobodana Miloševića.

"Zalaganje pomoćnika ministra kulture Dragana Kolarevića za revoluciju kulturne politike, o kojoj je upoznao javnost u svom autorskom tekstu 'Vreme je za prvi srpski kulturni ustanak', predstavlja izraz opasne namere obeležavanja pojedinaca sa ciljem uskraćivanja osnovnog prava na slobodu mišljenja i političkog izbora", naveo je Tadić u pisanoj izjavi medijima.

Tadić je ocenio da sastavljanje spiskova sa imenima istaknutih kulturnih radnika koji se optužuju da su nosioci i izvršioci pogubne antisrpske politike predstavlja skandalozan, anticivilizacijski čin koji je u najstrašnijem obliku već vidjen u istoriji u doba nacizma.

"Poziv na ustanak protiv neistomišljenika, diskriminatorsko etiketiranje gradjana koji imaju drugačiji politički stav je čin koji u civilizovanom svetu zaslužuje najoštriju osudu", naveo je Tadić.

Prema njegovoj oceni, promenjena retorika novih vlasti je samo politička zavesa iza koje se kriju istinske namere i vrednosti koje se iskazuju kroz akte koji afirmišu diktaturu.

Pogledajte još