Bane: Pobedićemo Škotsku ako ostanemo mirni

"S obzirom da je reč o startu kvalifikacija kada niko ne kalkuliše, nećemo ni mi. Ne bavimo se računanjem i planiranjem, već želimo da pružimo najviše što možemo kao ekipa i da novu reprezentaciju predstavimo na nov način, a da istovremeno dugo takmičenje počnemo pozitivnim rezultatom", rekao je Ivanović na konferenciji za medije u Glazgovu, a preneo sajt Fudbalskog saveza Srbije.

"Znamo koliko je teško igrati u Škotskoj. Poštujemo rivala, ali smo svesni da je neophodno da zadržimo mirnoću i utakmicu odigramo hladne glave"
, dodao je Ivanović.

Zamenik kapitena Aleksandar Kolarov kazao je da narod u Srbiji opravdano očekuje od njegove ekipe da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

"Pritisak rezultata uvek postoji kada igramo za reprezentaciju. Narod opravdano očekuje da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo. Bitno je samo da u glavi budemo spremni za sve što nas očekuje u meču protiv Škotske i rezultat sigurno neće izostati", kazao je Kolarov.

Kolarov je rekao da od mlađih saigrača očekuje da uče od njega i Ivanovića, kao što su njih dvojica to radili od Dejana Stankovića i Nemanje Vidića.

"Od Dekija i Nemanje smo učili kako treba da se ponašaju najiskusniji igrači. Moguće da smo za to vreme imali priliku i da vidimo neku njihovu grešku koju mi, nadam se, nećemo ponoviti. Voleo bih samo da mlađi igrači sadašnje generacije budu dobri učenici kakvi smo mi bili i sve će biti u redu", rekao je levi bek engleskog Mančester sitija.

Utakmica između Škotske i Srbije igraće se sutra na stadionu Hempden park u Glazgovu od 16.00.

Beta

Pogledajte još