Mihajlović: Nije moranje da pobedimo

STARA PAZOVA, 10. septembra 2012. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je u ponedeljak u Staroj Pazovi da ne treba da postoji atmosfera da njegov tim mora da pobedi Vels u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

"Ne znam zašto bi druga od 10 utakmica bila 'biti ili ne biti', pošto nam je svaka važna i svaku želimo da pobedimo. Probaćemo na sve načine da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo, ali neću da igrači imaju osećaj da sutra moraju da pobede. U životu mora samo da se umre", rekao je Mihajlović novinarima u Kući fudbala.

Srbija u utorak od 20.30 dočekuje Vels u Novom Sadu, a u prvom kolu protiv Škotske bilo je 0:0, dok su Velšani poraženi od Belgije 0:2.

"Videlo se u prvom kolu da je svaka utakmica otvorena i da može svašta da se desi. Reprezentacija Velsa igra slično svim ostrvskim ekipama pa i Škotskoj, samo što imaju Gereta Bejla, koji je mnogo brz i na koga moramo da obratimo posebnu pažnju... Kod nas će biti promena u postavi, pa i u fazi napada. Moraćemo da igramo drugačije nego u Glazgovu i mnogo brže", rekao je Mihajlović.

Selektor je ponovio da sigurno podnosi ostavku ako se tim ne plasira na Mundijal i kazao je da će Srbija možda nastaviti da igra van Beograda.

Pogledajte još