Bivši radnici Tehnosa najavljuju radikalizaciju štrajka

ČAČAK, 11. septembra 2012. (Beta) - Bivši radnici čačanskog preduzeća u stečaju Tehnos najavili su da će od srede radikalizovati protest ukoliko im Agencija za privatizaciju ne odobri isplatu njihovih zaostalih primanja iz stečajne mase, što je sud i presudio.

Oko 50 radnika protestuju 51. dan ispred Privrednog suda u Čačku, a danas im se priključilo još oko 50 bivših radnika.

Radnici stoje ispred Privrednog suda u Čačku od 9 do 16 časova, ogorčeni zabranom Agencije za privatizaciju da od 33 miliona dinara koliko je prikupljeno prodajom imovine Tehnosa, radnicima bude raspodeljeno samo oko 9,5 miliona dinara, a ne sav novac kako je presudio sud.

Predstavnik radnika u protestu Stoja Kojović rekla je agenciji Beta da su radnici "na ivici snage" jer protestuju svakodnevno od 23. jula, da su se žalili svim nadležnim institucijama, gradskim i republičkim, da traže da se poštuje sudska odluka i ponašanje Agencije za privatizaciju ocenila kao "osiono" i "drsko".

Ona je dodala da je u ponedeljak održan sastanak u Privrednom sudu u Čačku sa predstavnicima Agencije za privatizaciju, lokalne samouprave i radnika i da je Agencija tražila od suda da preinači odluku o raspodeli sredstava iz stečajne mase, što je sud odbio.

Pogledajte još