Apple predstavio novi iPhone 5

Kompanija "Apple" je predstavila javnosti svoj novi telefon iPhone 5 koji, kako prenose inostrani sajtovi specijalizovani za mobilne tehnologije, će biti iste širine kao i njegov prethodnik iPhone 4, ali će biti nešto duži.

Ovaj gedžet koji će postati novi san svih Apple-vernika teži 112 grama tj. oko 20% je lakši o iPhone 4s. Rezolucija ekrana novog iPhonea biće 1136 x 640 px, a koristiće najmoderniju wireless tehnologiju izuzetne brzine pod nazivom "Ultrafast Wireless".

Od 14. septembra najodaniji fanovi iPhone mobilnih telefona moćiće da naruče svoj primerak "petice", a u prodavnicama će se naći od 21. septembra. Očekuje se prava navala kako u prodavnicama, tako i na Internetu, jer je interesovanje veliko, uprkos posledicama svetske ekonomske krize. Izgleda na kompaniju "Apple" baš ništa ne utiče... Možda zato i jeste najvrednija u istoriji.

Baterija novog iPhonea traje 8 sati razgovora, odnosno 10 sati surfovanja po vebu.

Ako ne možete da izdržite da ne budete prvi sa novom iPhone 5-bebicom spremite 199 američkih dolara za varijantu od 16GB ili 299 američkih dolara za varijantu od 32 GB. Najveći Apple-fanatici neće žaliti ni 399 američkih dolara i čekanje na listi za varijantu od 64 GB memorije.

Da li vam je i koliko bitno da imate mobilni telefon najnovije generacije?

Foto: Engadget

Pogledajte još