Počela registracija korisnika pripejd mobilne telefonije

Pripejd korisnici mobilne telefonije će morati da se registruju, a rok za registraciju je 10. februar 2025. godine.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija podsetilo je da je 10. februara na snagu stupio Pravilnik o tehničkim uslovima za registraciju pripejd korisnika, kojim je uvedena registracija krajnjih korisnika usluge sa plaćanjem unapred u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama, koja će biti obavezna od 10. februara 2025.

To znači da će, počev od tog datuma, prilikom kupovine pripejd kartica za mobilnu telefoniju korisnici morati da se registruju pre korišćenja nove kartice.

Od danas će svi neregistrovani pripejd korisnici moći da se registruju u poslovnicama, dok će postepeno biti uvedena i onlajn registracija korišćenjem šeme elektronske identifikacije osnovnog nivoa pouzdanosti.

Neregistrovani pripejd korisnici će najkasnije do 10. februara 2025. godine moći da koriste sve usluge, a od tog datuma registracija će biti obavezna i za postojeće i za nove korisnike.

Nakon 10. februara 2025. godine korisnici pripejd usluga koji se ne budu registrovali imaće samo omogućene usluge obavljanja poziva ka hitnim službama ili ka sistemu korisničke podrške operatora.

Izvor: FoNet
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još