Dogorelo do nokata - Srbi kradu hleb i paštetu

Na meti lopova su bašte sa paradajzem, krastavac, paprika, čips, paštete, turšija.

- Dešavalo se i ranije da imamo lažne kupce koji jedu i ostave ambalažu, a posle uredno vrate namirnice koje su navodno hteli da kupe. Međutim, sada gotovo svakog dana zateknemo nekog ko nam "operiše“ po prodavnici - kaže za "Kurir" prodavačica iz jednog hipermarketa koji je nedavno zaposlio još nekoliko radnika obezbeđenja.

- Pre dva dana video sam čoveka kako jede parizer i grize papriku! Kad sam ga pitao šta radi, zacrveneo se i samo mi rekao da je mnogo gladan, da radi za 12.000 dinara mesečno i da je gotovo sve potrošio na svoju decu, koja su krenula u školu. I šta sam mogao da uradim?! Platio sam ono što je pojeo i zamolio ga da više ne dolazi - priča za Kurir M. B., koji radi kao obezbeđenje u jednom beogradskom hipermarketu.

On tvrdi da je čak nailazio na ljude koji koriste escajg dok jedu u prodavnici.

- Zatekao sam čoveka kako uredno nabada komadiće tune, kao da je kod svoje kuće - priča momak iz obezbeđenja.

Ekonomista Miroslav Zdravković tvrdi da je ova vrsta krađe prvenstveno povezana s moralnim i društvenim principima.

- To čak i nije problem s finansijskim i ekonomskim standardom, nego sa lošim društvenim principima koje naš narod u velikoj meri neguje. Pre će postati urbana sirotinja u gradovima, nego da obrađuju zemlju, a to sigurno vodi u propast - kaže za Kurir Zdravković.

Pogledajte još