Pobeda Troickog, poraz Zimonjića i Nestora

BEOGRAD, 16. marta 2009. (Beta) - Srpski teniser Viktor Troicki pobedio je 22. igrača sveta Tomaša Berdiha iz Češke sa 2:0 (6:3, 6:1) u drugom kolu turnira u Indijan Velsu.

Meč drugog kola turnira sa 21. nosiocem Troicki je dobio za 65 minuta.

Protivnik 41. tenisera sveta u trećem kolu turnira biće 14. nosilac David Nalbandijan iz Argentine, koji je, takođe u dva seta (6:4, 6:4), eliminisao Roberta Kendrika iz SAD, 98. igrača na ATP rang listi.

Troicki je do sada samo jednom igrao protiv Argentinca, nekada trećeg, a sada 14. tenisera na ATP listi. Prošle godine u Kvinsu Nalbandijan je bio bolji i pobedio sa 2:0 (6:4, 7:6).

Nagradni fond turnira u Indijan Velsu iznosi 4.500.000 dolara, a Srbiju u muškom singlu predstavlja još i treći nosilac Novak Đoković, koji je sinoć u drugom kolu pobedio Argentinca Martina Vasalja Arguelja.

U konkurenciji dublova srpsko-kanadski par Nenad Zimonjić - Danijel Nestor nije uspeo da ponovi prošlogodišnji uspeh kada je stigao do finala u Indijan Velsu.

Zimonjić i Nestor su ove godine eliminisani već na startu takmičenja, iako su bili postavljeni za druge nosioce. Oni su u prvom kolu izgubili od Francuza Rišara Gaskea i Švajcarca Stanislasa Vavrinke sa 0:2 (6:7, 4:6).

Pogledajte još